Kalevi spaa ees kaob tasuta parkimine

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel kaob tasuta parkimine Kalevi veekeskuse ees.
Reedel kaob tasuta parkimine Kalevi veekeskuse ees. Foto: Peeter Langovits

Endise Kalevi ujula, praeguse Kalevi spaa ees Tallinna kesklinnas ei saa 13. juulist alates enam kahte tundi tasuta parkida, kuna lähedal asuvate kontorite ja firmade töötajad kasutasid niisugust võimalust kurjasti ning käisid parkimiskella pidevalt edasi keeramas ja seega ei olnud spaa kasutajatel enam võimalust oma autot kuhugi parkida.

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa ütles Postimehele, et kahetunnist tasuta parkimist kasutasid inimesed tõesti kurjasti ning terve ujula esine plats on pidevalt autosid täis. Niimoodi ei jäänudki muud üle, kui tasuta parkimise märk maha võtta ning hiljemalt 13. juuliks peab uus liikluskorraldus paigas olema.

Tallinnas liiklusmärke paigaldava firma Signaal juht Ats Tamm ei osanud täna veel öelda, millal täpselt töömehed Kalevi spaa juurde liiklusmärki vahetama lähevad, aga kui tähtaeg on 13. juuli, siis selleks ajaks transpordiameti tellimus ka täidetakse.

Rüütelmaa mainis, et kesklinnas ja vanalinnas ajutise tasuta parkimise kohti lähiajal juurde ei tule. Küll tuletas ta autoomanikele meelde, et pühapäeviti on vanalinnas kirikute juures jumalateenistuste ajal võimalik kaks tundi autosid tasuta parkida, et vanematel inimestel oleks lihtsam kirikusse pääseda.

«Üks problemaatilisemaid kohti on Viru tänava ots, kuna seal liigub palju jalakäijaid ning turistidelt ja teistel inimestelt on tulnud kaebusi, et parkivate autode, ka taksode tõttu on nende liikumine raskendatud,» ütles Rüütelmaa. «See koht on meil eraldi tähelepanu all, munitsipaalpolitsei tegeleb ka asjaga. Head lahendust ei ole aga siiani leitud.»

Rüütelmaa sõnul keelatakse lähiajal kõnniteel parkimine Liivalaia tänava ja Pärnu maantee ristmiku lähedal enne Swedbanki hoonet, kuna seal on kahjustada saanud kõnnitee äärekivid ning teealused kommunikatsioonid on samuti ohus.

«Kõnniteel parkimist lubav märk tuleb sealt maha võtta ja eks linnal jääb ka mingi parkimistulu saamata, aga kõnnitee on eelkõige mõeldud jalakäijatele ning selline otsus on vaja teha,» kinnitas Rüütelmaa.

Mõistlik lahendus on leitud Tallinna Ülikooli akadeemilise raamatukogu ees Rävala puiesteel, kus on seitse parkimiskohta ning seal saavad kaks tundi tasuta parkida raamatukogu kasutaja parkimiskaardi omanikud.

Veel võib 2,5 tundi tasuta parkida Tallinna spordihalli kõrval Herne tänaval, kus on mõned autokohad. Sama kaua on sporditegijatel võimalik oma autot hoida ka spordihalli lähedal Staadioni tänava parklas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles