Nädalavahetusel tabas politsei 10 dokumentideta välismaalast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve koordinatsioonikeskus.
Piirivalve koordinatsioonikeskus. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Lääne prefektuuri töötajad tabasid reedest pühapäevani kokku 10 Soome, Läti ja Leedu kodanikku, kellel polnud kehtivaid reisidokumente, teatas politsei- ja piirivalveamet.

13. juulil ei olnud Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel 163. kilomeetril sõiduautodega Eestisse saabunud kolmel Läti kodanikul esitada kehtivat reisidokumenti. Kahte neist trahviti 20 euroga, kolmas pääses 16-eurose trahiga.

13. juulil ei olnud Haapsalus Westmari tänaval asuvas sadamas jahiga Eestisse saabunud kahel Soome kodanikul esitada kehtivat reisidokumenti. Neile tehti suuline hoiatus.

13. juulil ei olnud Pärnumaal Häädemeeste vallas Majaka külas sõiduautoga Eestisse saabunud Läti elamisloaga Vene Föderatsiooni kodanikul esitada kehtivat reisidokumenti. Ta pidi maksma 12 eurot trahvi.

13. juulil ei olnud Pärnumaal Häädemeeste vallas Ikla külas veoautoga Eestisse saabunud Läti kodanikul esitada kehtivat reisidokumenti. Veokijuhti karistati 40-eurose trahviga.

14.juulil ei olnud Tallinn-Pärnu-Ikla maanteel 163. kilomeetril Leedu kodanikul esitada kehtivat reisidokumenti, teda karistati 12-eurose trahviga.

15. juulil ei olnud Tallinna–Pärnu–Ikla maantee 144. kilomeetril sõiduautodega Eestisse saabunud Läti ja Leedu kodanikul esitada kehtivat reisidokumenti. Lätlast trahviti 20 ja leedukat 12 euroga.

PPA lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammelehe sõnul kontrollitakse reisidokumentide olemasolu nii üldise liiklusjärelvalve käigus kui ka eraldi aktsioonidena.

«Üldjuhul Euroopa Liidu kodanike visiiti Eestisse ei katkestata, küll saadetakse tagasi need kes on pärit EL-i välistest liikidest – siin võib öelda, et lähtutakse ikkagi konkreetsest juhtumist. Karistusmeetmeteks on nii trahvid kui ka hoiatused,» märkis Tammeleht.

Ta meenutas ka Eesti kodanikele, et väljaspool Eestit reisides peab inimesel kaasas olema pass või ID-kaart. Juhiluba on küll Eesti-siseselt kasutusel isikuttõendava dokumendina, kuid välisriikides see reisidokumendiks ei kvalifitseeru. Seega ka Lätit külastades peab inimene kaasa võtma ID-kaardi või passi, juhiloast ei piisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles