Vilja Savisaar: Pevkur pole ministeeriumit tööle saanud

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Savisaar
Vilja Savisaar Foto: Peeter Langovits

Eile Võrus toimunud Keskerakonna Võrumaa piirkonna seeniorite kogu asutamisel kritiseeris Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Vilja Savisaar teravalt hiljuti ametisse astunud sotsiaalminister Hanno Pevkurit.




«Mul on äärmiselt kahju, et sotsiaalministeerium ei ole Reformierakonna juhtimisel siiani korralikult tööle asunud. Inimeste aitamise asemel käitub ministeerium nagu statistikaamet ja konstateerib tuimalt üha halvenevat olukorda,» lausus Savisaar ligi sajaliikmelisele kuulajaskonnale. «Sotsiaalministeerium ja selle allüksused peavad tegelema probleemi lahendamisega, mitte lihtsalt aeg-ajalt inimestele statistilist ülevaadet pakkuma.»

Vilja Savisaar märkis, et 6. märtsil sotsiaalministeeriumis toimunud pressibriifingul teatati, et Eestis on juba 48 774 registreeritud töötut ning lihtsalt nenditi, et selle näitaja kasvu peatumist pole kusagilt paista.

«Mis kasu on Eestil sotsiaalministrist, kelle hallatav tööturuamet ei suuda pakkuda töötuks jäänud inimestele efektiivseid ümberõppe võimalusi ning abi uue töökoha leidmisel,» küsis Savisaar. «Praegune olukord, kus töötutel tuleb koolitusvõimalusi oodata kolm-neli kuud, kuna tööturuamet ei suuda kaasas käia töötute ümberõppe nõudlusega, on ennekuulmatu ja vajab ministri otsustavat sekkumist.»

Vilja Savisaarelt küsiti Võrus pensionide tõusu vähendamise kohta, sooviti lisainfot kavandatava haldusreformi kohta ja tunti huvi Keskerakonna alternatiivsete ettepanekute kohta kriisist väljatulekuks.

Keskerakonna Võrumaa piirkonna seeniorite kogu asutamiskoosolekul valiti esimeheks Vastseliina Vallavolikogu aseesimees Aado Kuhlap. Lisaks valiti 4 juhatuse liiget ning 3-liikmeline revisjonikomisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles