Öine Vahtkond avaldas sotside suurkogu ajal meelt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öise Vahtkonna liige.
Öise Vahtkonna liige. Foto: Peeter Langovits

Pronkssõduri kaitsjate ühendus Öine Vahtkond korraldas laupäeval Tallinnas piketi protestiks siseministri tegevuse vastu.



«Pikett ajastati Tallinnas alanud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna suurkoguga, kus siseminister Jüri Pihl valitakse tõenäoliselt erakonna esimehekes,» ütles Interfaxile Öise Vahtkonna aktivist Maksim Reva.

Pikett toimus Tõnismäel rahvusraamatukogu ees. Meeleavaldajate käes olnud plakatitele oli kirjutatud «Ei politseiriigile!», «Diktatuur ei lähe läbi», «Pihl - kumminuia demokraatia», «Koos Pihliga: sotsiaaldemokraatia või natsionaalsotsialism?». Möödujatele jagati lendlehti.

Mõned suurkogule suundunud poliitikud astusid meeleavaldajatega sõnavahetusse, avaldades nördimust Eesti sotsiaaldemokraatide ja Saksa natsionaalsotsialismi kõrvutamise üle.

Amtlikult registreeritud pikett möödus vahejuhtumiteta.

Öine Vahtkond esines aktsiooni eel avaldusega, milles teatas, et selle piketiga tahetakse juhtida avalikkuse ja sotsiaaldemokraatide tähelepanu Eestis 2007. aasta aprilli järel kujunenud olukorrale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles