Õhuväelased harjutavad merepäästet

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppus
Õppus Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna algab Pärnus Eesti, Läti ja Leedu õhuvägede ühine merepäästeõppus Baltic Bikini 2012.

Viiepäevase õppuse eesmärk on harjutada õhusõidukite meekonnaliikmete tegevust lennuõnnetuse korral ning õhuväe, mereväe, piirivalve ja merepäästekeskuste päästealast koostööd.

Õppusel harjutavad merepäästet Eesti, Läti ja Leedu õhuvägede ning piirivalve õhusõidukite meeskonnad.

Õppust toetavad Eesti mereväe miinijahtija Admiral Cowan ja mereväe tuukrigrupp, lisaks osalevad Politsei- ja piirivalveameti kaatrid ja vabatahtlik merepääste.

Kopteritest on pidevalt kohal Läti MI-17 ja vahetult enne pääste algust lendab Tallinnast hädasignaali peale välja Piirivalve lennusalga Agusta Westland.

Õppuse käigus harjutatavad osalejad juhtimis- ja sideprotseduure ning ellujäämisprotseduure, mida õhusõidukite meeskonnad peavad oskama juhul, kui sõiduk maandub vette.

Õppus korraldatakse avamerel, et tagada harjutamine võimalikult reaalses olukorras. Esmakordselt viiakse meeskonnaliikmetele läbi öine treening.

Baltic Bikini on Eesti, Läti ja Leedu õhuvägede merepäästeõppus, mida korraldatakse igal aastal erinevas Balti riigis.

Esimene Baltic Bikini viidi läbi 2004. aastal Leedus, Eestis korraldati sama õppus 2006. aastal.

Esimestel aastatel toetas õppust Taani õhuvägi, kes aitas välja õpetada instruktoreid ning käivitada ühtlustusprogrammi päästetehnika ja väljaõppe osas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles