Patareisse võib tulla muuseumide kompleks

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patarei vangla
Patarei vangla Foto: Toomas Huik

Siseministeerium tahaks, et Patarei merekindlusesse tekiks muuseumide kompleks. Näiteks kavatseb ministeerium Patareisse üle kolida siseturvalisuse muuseumi, mis praegu asub päästeameti majas Raua tänav 2. Nüüd uuritakse, ega see plaan liiga kalliks ei lähe.

«Siseministeerium võib olla hoonetekompleksist osaliselt huvitatud, kuid enne konkreetset vastust vajame täpsemat ülevaadet objekti tulevastest kuludest,» kirjutas siseministeeriumi varade asekantsler Lauri Lugna Riigi Kinnisvara ASile (RKAS). «Ühe võimalusena näeme kinnistule Eesti Siseturvalisuse Muuseumi rajamist juhul, kui kompleksi planeeritakse veel mõni muuseum,» lisas ta.


Ministeeriumi pressinõunik Kadri Talvistu selgitas, et otsus sõltub RKASi arvutustest, milliseks võiksid kujuneda halduskulud, kui Patarei kindlus muudetaks muuseumide kompleksiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles