Saaremaa pere toetuseks on annetatud üle miljoni krooni

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht/Sakala.

Esmaspäeval Saaremaal Kaarma vallas kodumaja põlengus tütre kaotanud pereisa Eduard Põtko üllatus siiralt, et majanduslikult raskel ajal annetasid tuhanded head inimesed nende perele kodu taastamiseks üle miljoni krooni.


«Ausalt öeldes, pole meil praegu enam midagi vaja, sest annetajad on meile pakkunud kõike, mida vaid hing suudab ette kujutada,» rääkis lausus Eduard Põtko Meie Maale.

Eile õhtuse seisuga oli Punase Risti kaudu 1866 inimest perele annetanud 922 717 krooni. Lisaks on annetajad kandnud suuri summasid Eduard Põtko ja tema elukaaslase Helle arvelduskontole.

Annetatud summa kavatseb pere kulutada uhiuue maja ehitamiseks. Hoone peaks kerkima põlenud elumaja lähedusse, vana maja riismed on kavas kokku lükata.

Eesti Punase Risti Saaremaa seltsi esinaine Laine Kunnberg- Bortnikov lausus, et uue maja ehitamist koordineerib Kaarma vald.

Punase Risti esindaja sõnul on kõige suuremad annetused olnud 10 000 krooni. Nii kandis Kuressaare Lions klubi  pereema arvele eile 10 000 krooni. Samas on samaväärseid annetusi teinud ka mitmed eraisikud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles