Metlev: pinged kooli vahetama veel ei sunni

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Сергей Метлев.
Сергей Метлев. Foto: Peeter Langovits

Venemaa suursaadiku diskrimineerimissüüdistused ümber lükanud koolipoiss Sergei Metlev esialgu kooli vahetada ei kavatse, ehkki kaasõpilaste ja õpetajate seas on palju tema seisukohtade vastaseid.

«Kuigi lähedased on soovitanud kooli vahetada, ei ole pinged koolis veel talumatud ja kooli praegu vahetada pole vaja,» rääkis Mustamäe Reaalgümnaasiumi 11. klassi õpilane Metlev  Kuku raadio «Äratajas».

Metlev sai perearstilt loa pingete mahavõtmiseks mõned päevad koolist vabaks võtta.

«Otseselt koolis keegi midagi ei ütle, aga vaikivaid pilke on hetkel palju, seda nii õpetajate kui õpilaste seas,» selgitas Metlev.

Metlev lisas, et koolis on ka neid, kes tema seisukohti toetavad, aga mitte avalikult. «Rohkem on muidugi neid, kes ei toeta minu väljaütlemisi,» ütles Metlev.

Olgugi et olukord on pingeline, Uspenski ees Metlev vabandada ei kavatse: «Minu arvates oli suursaadiku avaldus ja käitumine provokatiivne, sest keeleinspektsioon lähtub seadusest ega saa omavoliliselt kedagi diskrimineerida,» lisas Metlev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles