Kohus mõistis justiitsministri venna tingimisi vangi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Kristen Michali vend Mihkel Michal Harju maakohtus.
Justiitsminister Kristen Michali vend Mihkel Michal Harju maakohtus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Harju maakohus tunnistas justiitsminister Kristen Michali venna Mihkel Michali täna süüdi suure koguse narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises ja mõistis talle tingimisi vangistuse.

Kohus mõistis Mihkel Michalile kokkuleppemenetluses kaheaastase vangistuse, mille hulka arvatakse eelvangistuses viibitud kaks päeva. Karistus mõisteti talle tingimisi kaheaastase katseajaga, mille jooksul peab ta täitma käitumiskontrolli nõudeid.

Süüdistuse järgi omandas mees eelmise aasta juuli algusest kuni novembrini Tallinnas ebaseaduslikult suures koguses marihuaanat, mida ta hoidis nii oma elukohas kui autos. Vähemalt viiel korral andis ta narkootilist ainet väikeste koguste kaupa edasi.

Põhja ringkonnaprokuratuuri teatel oli Mihkel Michalil marihuaanat kokku umbes 25-35 grammi, millest ligi 15 grammi võttis politsei ära tema kahtlustatavana kinnipidamisel mullu 1. novembril.

Seaduse kohaselt võib kohus narkootilise aine suures koguses ebaseadusliku käitlemise eest süüdimõistmisel määrata ühe- kuni kümneaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles