Suur galerii: politsei- ja piirivalveameti vabatahtlike perepäev

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval, 26. augustil toimus sisekaitseakadeemia territooriumil suur vabatahtlike perepäev, millega öeldi aitäh sisejulgeoleku valdkonnas aktiivselt tegutsevatele priitahtlikele ja nende lähedastele, kes nende tegutsemist vabatahtlikuna võimaldavad.

Päev koosnes erinevatest demonstratsioonesinemistest, millega tutvustati töid, millega vabatahtlikud igapäevaselt kokku puutuvad.

Päev algas kell 11 siseminister Ken-Marti Vaheri ja politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüdi tervitussõnadega ning jätkus põnevate demonstratsioonesinemistega.
 
Põhja prefektuuri koerajuhid esitlesid narko- ja ründekoera tööd. Demineerijad rääkisid lõhkeainetest, ennekõike leitud lõhkekehadest ja nende ohtlikkusest, sai lähedalt uudistada ka pommirobotit. Vabatahtlikud päästjad, kuidas kustutatakse tuld. Seejärel sai igaüks tulekustutamist ise proovida. Tutvuda sai ka vabatahtlike tuletõrjeautodega. Märulipolitsei demonstreeris veekahuri kasutamist ja seda, kuidas peetakse kinni ohtlikku kurjategijat. Kõik, kes soovisid, said proovida selga märulipolitsei varustust. Reservpäästerühm näitas oma koerte treeningut.

Kohal olid vabatahtlikud merepäästjad, kes tutvustasid enda tegemisi ja näitasid oma varustust, sh kaatrit. Kaitseliit tõi kohale oma relvanäituse ja lasketiiru ning kutsus kaasa ka naiskodukaitse, kes pakkus hernesuppi suitsulihaga, torti ning kohvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles