Roolijoodikut karistati 20-päevase arestiga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu / Postimees

Pärnu Maakohus karistas 20-päevase arestiga 23-aastast meest, kes juhtis sõidukit alkoholipiirmäära ületavas seisundis.

Politsei tabas noore mehe autoroolist täna varahommikul, 29. augustil kella 4.12 paiku Väike Kuke tänaval, kus ta juhtis autot ilma juhtimisõiguseta ja alkoholisisaldus väljahingatavas õhus ületas lubatud piirmäära.

Kuna meest on varasemalt karistatud juhtimisõiguseta juhtimise eest ning nende eest määratud rahatrahvid ei ole mõjutanud isikut väärtegude toimepanemisest loobuma, otsustas kohtuväline menetleja taotleda rikkumise eest karistuseks 25 ööpäeva aresti. Kohus tunnistas mehe süüdi ning mõistis karistuseks 20 ööpäeva aresti, mis kuulub koheselt kandmisele.

«Tänane otsus näitab selgelt, et sellised õigusrikkumised ei jää karistuseta ja peaks olema õpetuseks teistele liiklusrikkujatele. Ütleb ju vanasõnagi, et tark õpib teiste vigadest,» sõnab vanemväärteomenetleja Keity Liivakivi.

Liivakivi lisas, e järgmisel nädalal pöörab politsei veelgi suuremat tähelepanu alkoholi tarvitanud ning enam kui 40 km/h võrra piirkiirust ületanud juhtide liiklusest kõrvaldamisele ning taotleb võimalusel alati aresti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles