Ansip: kaevasime pea igal kolmapäeval Ihastes liiva sisse auke

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Peaminister Andrus Ansip ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et ei õigusta kuidagi kaitseväes puhkenud skandaali, kuid ükski riigikaitsega kokku puutunu ei tohiks kaevikut ja hauda segamini ajada.

«Ennatlik ühe poole õigeks ja teise poole valeks kuulutamine – see õigusriiki ei sobi. Selles artiklis toodud faktid, ilma selle verbaalse taustata, need konkreetsed toimingud – need on kõigile nendele, kes kaitseväes on teeninud või (ülikoolis – toim.) sõjalise kateedris kolmapäeviti pidanud käima, kõik ju tuttavad,» sõnas Ansip.

«Me kaevasime pea igal kolmapäeval Ihastes liiva sisse auke ja mitte keegi meist ei pidanud neid auke haudadeks,» meenutas peaminister ülikooliaega.

«See oli tavaline rutiin. Kui ihastesse ei sõidetud, siis «illustreeriti» õpikuid – lõpuks olid nad kõik sama väljanägemisega nagu Kama Sutra. Ja kui sõideti välja Ihastesse, siis kaevati auk ja pärast aeti kinni. Mida vanemaks me saime ja mida kursus edasi, seda madalamaks ja kitsamaks need augud muutusid. Aga et selles oleks midagi enneolematut… Kõik, kes on kaitseväes või vene armees teeninud, teavad, et nii see käibki - raske treeningul ja kerge lahingus,» ütles peaminister.

Tänane Postimees kirjutas, et kaitsevägi uurib viimased kaks nädalat juhtumit vahipataljonis, kus vendadest ajateenijaid võidi sundida välilaagri ajal relva ähvardusel öisel ajal endale haudu kaevama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles