Kalev Spordist saab ilmselt TV4

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Telekanali Kalev Sport juhtkond on kultuuriministeeriumile esitanud taotluse muuta kanali nime nii, et see ei oleks enam Kaleviga seotud.

Lepp ütles Postimees.ee’le, et nimel «Kalev» ei ole enam meediaga midagi tegemist ning see läks tagasi kommivabrikule. «Endine emaettevõte Kalev Meedia  muutis oma nime Via Conceptiks ning selle emaettevõte Kalev muutus Lutermaks. Järelikult on nimevahetus objektiivne vajadus,» põhjendas Lepp.

TV4 oli tema sõnul kahe töötava erakanali järel esimene vaba number. «Nimi on emotsioonivaba.»

Lepp lisas, et kanali juriidiline nimi, Eesti Spordikanal, iseloomustab programmi põhisuunitlust väga täpselt. «See on sport Eestis, sport maailmas, meie spordis. Loomulikult ei jätku vaadatavaimaks eetriajaks otselülitusi küllaldaselt, isegi kui oleksime valmis kogu maailma sporti näitama. Seetõttu püüame pakkuda televaatajatele edasi sõltumatuid uudiseid ning otsesaateid nii spordi kuid ka muudel inimesi huvitavatel teemadel,» kommenteeris Lepp.

Lepp tõdes, et läbirääkimised telekanali võimalike investoritega käivad ning tulemused selguvad märtsi lõpuks.

Ta lisas, et kommertskanalina on plaanis lisaks reklaamile ka eetriaega müüa ning neutraalse nime all on seda kergem teha.

Programmist rääkides lubas Lepp, et juba järgmisel nädalal läheb taas eetrisse spordiajakirjanike jutusaade «Mehed ei nuta». Samuti startis oma saatega Ivar Jurtšenko.

«Programmi jääb kindlasti arvatavasti maailma parim poliitikasaade CBSi 60 minutitit, mida täiendame oma kommentaatoriga. Jätkame ka BBC Top Geariga, lisandub Fifth Gear,» ütles Lepp.

Kanal teeb ülekanded võrkpalli Schenker liiga finaalmängudest ning Eesti korvpallimeistrivõistluste play-off-mängudest.

«Väga tähtsaks peame koostööd Eesti jalgpalliliiduga - eetrisse jõuab igal nädalal üks mäng Eesti meistrivõistlustelt. Eriti oluline on see seepärast, et ülekanded toimuvad Eesti erinevatelt staadionidelt,» lisas Lepp.

Programmi ilmuvad ka spordihariduslikud saated, mis käsitlevad eri spordialasid. «Lühidalt öeldes keskendub TV4 programm spordile, aga ei unusta ka uudiste ja current affairs'i sõpru. Tulevikus plaanime mälumänge ja muud sportlikku meelelahutust.»

«Eile tegin ettepaneku kampaania «Minu Eesti» tegijatele - meie kanal on avatud ka uutele ideedele - tulge ja kasutage tasuta võimalust oma mõtteid ja tegusid kaasmaalastega jagada. Meie stuudio on avatud. Töötavad telefonid ja side teiste Eesti paikadega on tagatud,» ütles Lepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles