ERR: riigipalgalised raamatukoguhoidjad tahaksid õpetajatega võrdset palka

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatukogu. Foto on illustreeriv.
Raamatukogu. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Järvamaa Keskraamatukogus on tekkinud olukord, kus Paide linna palgal olevad töötajad teenivad sama töö eest oluliselt rohkem kui riigipalgalised.

Järvamaa Keskraamatukogu neli töötajat on riigi palgal, sest tänu neile jõuab uudiskirjandus maakonna kõigi raamatukogudeni, ülejäänud on Paide linna eelarvel, linn leidis võimaluse eelmisel aastal oma töötajate palka tõsta, kuid riigipalgalised on tänaseni pidanud leppima 2009. aastal majandussurutise tõttu kärbitud palgaga, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Linna palgal olev osakonnajuhataja ja nii-öelda riigi palgal olev osakonnajuhataja, nende palga vahe on 53 eurot,» rääkis Järvamaa Keskraamatukogu direktor Malle Kull, kelle sõnul on tegemist küllalt suure summaga.

Ebaõiglust süvendab seegi, et kõik riigipalgalised teenindavad tegelikult ka Paide linna elanikke, sest maakonnaraamatukogu täidab ka linnaraamatukogu ülesandeid.

Kulli hinnangul peaks riigi palgal olevate raamatukoguhoidja kuine sissetulek olema võrdne õpetaja omaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles