Reformierakond pakub Savisaarele abi kulude kärpimiseks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna toetajad Tallinna volikogus.
Reformierakonna toetajad Tallinna volikogus. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Linnavolikogu Reformierakonna fraktsioon esitab tänasel volikogu istungil avalikus pöördumises Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele konkreetsed ettepanekud linna finantsseisu parandamiseks.


«Esitatavad ettepanekud annaksid linnale kokkuhoidu üle 500 miljoni krooni,» ütles volikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer. Võimalike kokkuhoiukohtadena näeb Reformierakond linnavalitsuse ja teiste linna ametiasutuste palga- ja majandamiskulude vähendamist kümne protsendi võrra, linnaaparaadi kokkutõmbamist ning hetkel vähemoluliste investeeringute, nagu kainestusmaja ehituse või monumentaalkunstiobjektide rajamise edasilükkamist. Samuti ei pea Reformierakond põhjendatuks 13. palga maksmist linna ametiasutuste töötajatele.

Esitatavate ettepanekute hulka kuulub ka eurorahade maksimaalne kasutamine, sealhulgas Euroopa Liidu struktuurfondidest eraldatud 500 miljoni krooni suuruse investeeringu kindlustamine planeeritava Põhjaväila ehituse alustamisega. Lisaks soovitab Reformierakond Savisaarel alates aprillikuust kümne linna poolt rahastatava ajalehe väljaandmise ning teleuudiste ostmise lõpetada.

«Linna kulude kokkuhoid ei peaks kindlasti algama lasteaedadest ja koolidest ning toimuma linnaelanike turvalisuse arvelt. Meie lastega tegelevate asutuste vajakajätmine või linnatänavate öine pimendamine ei ole kindlasti mõistlikud kokkuhoiu kohad,» rõhutas Holsmer.

«Soovitame linnavalitsusel keskenduda edaspidi oma kehvas rahalises olukorras kõigi teiste ja rahvusvahelise imperialismi süüdistamise asemel olukorra konstruktiivsele lahendamisele. Peame oluliseks, et Tallinna rahalise seisu parandamises lööksid aktiivselt kaasa kõik volikogus esindatud poliitilised jõud. Reformierakonna fraktsioon on selleks igati valmis,» kinnitas Holsmer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles