Veokite järjekord Narvas asendus sõiduautode omaga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellist pilt Narvas enam ei näe, nüüd seisavad piirijärjekorras sõiduautod.
Sellist pilt Narvas enam ei näe, nüüd seisavad piirijärjekorras sõiduautod. Foto: Liis Treimann

Narvas on majanduslanguse tagajärjel kadunud Tallinna maanteele ulatunud veokijärjekord, asemele on tekkinud sõiduautosabad.

Väike piiriületust ootav veokite järjekord on jäänud Narvas ASi Transservice-N piiratud ooteplatsile ning ettevõtte juhi Vladimir Mižui sõnul sõidab praegu Narva kaudu Venemaale keskmiselt alla saja veoauto ööpäevas, kirjutab Põhjarannik.

Tema sõnul tekitab nüüd rohkem probleeme sõiduautode järjekord, kuhu koguneb kuni 120 autot.

«Inimesed sõidavad vist bensiini ja muud kraami tooma. Halli passi omanikud praegu Vene viisat ei vaja, samuti ei ole vaja Venemaa autokindlustust ning sõita võib ka suverehvidega - need kolm faktorit on suurendanud läbisõitvate sõiduautode arvu,» selgitas Mižui.

Piirivalve andmetel tõusis sõiduautode keskmise ööpäevane piiriületuste arv  selle aasta kahel esimesel kuul tuhande lähedale, kaks aastat tagasi oli see arv ligemale poole võrra väiksem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles