Viljandi suund saab paralleelmaantee

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maantee laiendusega ehitatakse linna piirile uus ringtee, kust võiks tulevikus saada ka otse Lõunakeskuse juurde. Senine Tartu-Märja lõik jääb aga kohalikule liiklusele.
Viljandi maantee laiendusega ehitatakse linna piirile uus ringtee, kust võiks tulevikus saada ka otse Lõunakeskuse juurde. Senine Tartu-Märja lõik jääb aga kohalikule liiklusele. Foto: maanteeamet

Maanteeamet alustab järgmise aasta suvel Viljandi suunale täiesti uue maanteelõigu väljaehitamist, mis toob linna piirile uue suure ringtee ning jätab senise Tartu-Märja lõigu vaid kohalikule liiklusele.

Uus teelõik ulatub praegusest Viljandi ringist Rõhu alevikuni ning on 7,2 kilomeetrit pikk. Sellest suurem osa kulgeb olemasolevas teekoridoris, kuid umbes kilomeetrine jupp rajatakse põllumaale. Kogu lõigu peale on planeeritud kaks jalakäijate tunnelit ning üks jalgteesild üle Ilmatsalu jõe. Samuti peaks tulema Märja ja Haage asula juurde kaks müratõkkeseina.

Maanteeameti lõuna regiooni asedirektor Janar Taal ütles, et uue tee ehitamiseks on kolm tugevat argumenti. «Esiteks on rekonstrueerimine hädavajalik liiklusohutuse seisukohast, sest praegu on sellele teele saamine ja sealt maha keeramine muutunud üpris ohtlikuks. Just hommikusel tipptunnil on vasakpöörded linna poole väga rasked,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles