Ässad jäävad realistideks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MMil meeskondlikus temposõidus osaleva Tanel Kangerti meeskond Astana sihib kohta esikümnes.
MMil meeskondlikus temposõidus osaleva Tanel Kangerti meeskond Astana sihib kohta esikümnes. Foto: Sille Annuk

Tänavuse MMi suurima muudatusena on taas programmi võetud võistkondlik temposõit – seda aga mitte rahvusvõistkondadele, vaid tiimidele. Eesti meestest asuvad seega kohe avapäeval starti Rein Taaramäe ja Tanel Kangert, vastavalt Cofidise ja Astana värvides.

Kui eelvaadetes kiputi tugevale Astana meeskonnale juba medaleid kaela riputama, siis Kangert olukorda nii roosiliseks ei hinda. «Kõige tugevam meie meeskonna nimekiri pole,» tõdes ta. «Kui realist olla, siis medali võtmiseks ei näe ma suurt šanssi, sest meil on küll häid sõitjaid, aga puudub spetsialist, kes tempot hoiaks. Eks näis, mis tuleb, aga usun, et koht kümne hulgas oleks juba hea,» ütles ta.

Kui Kangerti tiim püüab meeskondlikus temposõidus esikümne kohta, siis Taaramäe ja Cofidise sihid on veel tagasihoidlikumad. «Isiklikult minu jaoks on see hooaja kõige pingevabam sõit. Meie eesmärk on harjutada järgmise aasta Tour de France’iks – seni pole me seda üldse treeninud, nüüd lähemegi kaks päeva varem kohale ja teeme natuke eraldi trenni,» lausus Taaramäe. «Kui 49 tiimi seas esimese poole sisse tuleks, oleks täitsa hästi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles