Uus rattatee saab peagi valgustuse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi mõnes kohas seisavad veel keelumärgid, on Järvevana tee äärse kergliiklustee ja tunneli kasutamine alates 1. septembrist ametlikult lubatud.
Kuigi mõnes kohas seisavad veel keelumärgid, on Järvevana tee äärse kergliiklustee ja tunneli kasutamine alates 1. septembrist ametlikult lubatud. Foto: Mihkel Maripuu

Valdavalt juba enne möödunud talve asfalteeritud tee oli varemgi tihedas kasutuses, kuid nüüd on nii tee kui Veerenni tänavale viiva kergliiklustunneli kasutamine ka ametlikult lubatud.

«Ehitaja ei ole kergliiklusteed veel ametlikult üle andnud, aga meil on suusõnaline kokkulepe, et jalgratturid võivad teed kasutada,» kinnitas kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg. Ta lisas, et praegu on küll Järvevana tee Pärnu maantee poolses otsas üleval jalgrattatee kasutamist piirav liiklusmärk, aga seda seetõttu, et kergliiklusteel on veel kolmes kohas 10–15-meetrised asfalteerimata lõigud.

«Rattaga sõitmist need otseselt ei sega ja on jalgratturitele ületatavad, kuid need kohad võivad olla ohtlikud rulluisutajatele,» ütles Sulg. «See probleem peaks lahenema ilmselt oktoobriks.» Esialgu pole uuel kergliiklusteel ka valgustust, kuid see peaks tööle hakkama septembrikuu jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles