Vambola Paavo: mõttetustele raha leidub

Vambola Paavo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vambola Paavo
Vambola Paavo Foto: SCANPIX

Hiljutises Vikerraadio saates «Reporteritund» vaieldi tuliselt lastetoetuste üle.

19 eurot areneva lapse kohta on häbematult vähe, eriti kui kõrvutada seda teistes riikides makstavaga. Riik põhjendab kõike nappide eelarvevahenditega, ent kui avarama pilguga ringi vaadata, võib näha, et meil valitseb mõneski valdkonnas priiskamine.

Aasta tagasi raporteeriti Koidulas ja Luhamaal idapiiri ületamist ootavatele autojuhtidele ootealade valmimisest. Kulutati miljonid. Kõige käigushoidmine nõuab ka vahendeid. Praegu ulub Kagu-Eesti piiripunktides tuul, järjekordi pole ja oleme saanud kasutult seisvad, ent ülalpidamist nõudvad rajatised. Milleks oli vaja teha kõike nii suurejooneliselt, kui oli teada, et varsti asutakse kütusevedajaid pitsitama? Kindlasti oli mõnes ametkonnas info olemas. Vaevalt et otsus salakütusevedu piirata sündis üleöö. Enne tehakse ja siis mõeldakse. Tahtmatult hakkad mõtlema, et elu käib jätkuvalt kampaania korras nagu nõukogude ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles