Värvulistel algas suur rändeaeg

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõngastamiseks püüdsid Margus Ots (esiplaanil) ja Uku Paal võrguga metsvinte ja tihaseid. Lindude edasise saatuse kohta loodavad nad teateid saada Saksamaalt.
Rõngastamiseks püüdsid Margus Ots (esiplaanil) ja Uku Paal võrguga metsvinte ja tihaseid. Lindude edasise saatuse kohta loodavad nad teateid saada Saksamaalt. Foto: Kristjan Teedema

Hoomamatult suurtel Venemaa taigaaladel pesitsenud linnud on võtnud talve tuleku eel suuna soojema-tesse paikadesse. Miljoneid neist võib näha rändamas ka läbi Eesti.

Tammepuude alused Mehikoorma parkides Tartumaal on praegu paksult tõrusid ja tõrujäänuseid täis. See on suuresti paari tuhande näljase pasknääri töö, kes lendasid Venemaalt üle Lämmijärve Eestisse.

Kuid pasknäärid on viimaste päevade rändajatest kaduvväike osa. Enamasti lendavad praegu Venemaalt siia hoopis metsvindid. Lisaks neile saabub veel tihaseid, rästaid ning palju teisigi värvulisi. Linnuvaatlejad Margus Ots ja Uku Paal loendasid kolme vaatluspäeva vältel Mehikoorma majaka juures vähemalt 1,2 miljonit rändlindu. Seetõttu võibki praegu ümbruskonna põldude ja metsade kohal näha kõikjal lendamas suuri linnuparvesid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles