Näitus elab oma elu kohast kohta liikudes

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnikud Kaido Ole (vasakult), Jonas Gasiūnas ja Paweł Łubowski ning kuraatorid Arvydas Žalpis ja Krzysztof Stanisławski lõid näituse kujundamisel aktiivselt kaasa. Väikse puhkepausi ajal jagasid nad väljapaneku kohta selgitusi.
Kunstnikud Kaido Ole (vasakult), Jonas Gasiūnas ja Paweł Łubowski ning kuraatorid Arvydas Žalpis ja Krzysztof Stanisławski lõid näituse kujundamisel aktiivselt kaasa. Väikse puhkepausi ajal jagasid nad väljapaneku kohta selgitusi. Foto: Sille Annuk

Ida-Euroopa kolm silmapaistvat kunstnikku avasid Tartus näituse, milles nende looming kasvab tervikuks eri näitusepaikades erinevalt. Enne Tartut võis näitust vaadata Poznanis ja Kaunases, hiljem liigub see lõuna poole.

Tartu kunstimuuseumi viltuses majas on eesti maalikunstniku Kaido Ole ning tema põlvkonnakaaslastest kolleegide Jonas Gasinase (Leedu) ja Paweł Łu­bowski (Poola) näitus «Maalimise kolm õppetundi». Seda saab vaadata kahel korrusel.

Kolme mehe samasisuline väljapanek on olnud varem Poznanis Szyperska galeriis ja Kaunases iurlionise rahvusmuuseumi maaligaleriis. Väljapanekuruumide erinevus ei ole ainuke, mis loob värskust järgmistes kohtades. Nii nagu eelmisel korral, on ka nüüd näitus täienenud uute töödega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles