Kaitsja: Ringmaa kaebab ilmselt edasi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandeadvokaat Urmas Simon ja tema kaitsealune Märt Ringmaa.
Vandeadvokaat Urmas Simon ja tema kaitsealune Märt Ringmaa. Foto: Peeter Langovits

Täna Harju maakohtu otsusega 15 aastaks vangi mõistetud Märt Ringmaa avaldas tema kaitsja, vandeadvokaat Urmas Simoni sõnul soovi esitada apellatsioonikaebuse.

Simoni sõnul eitab Ringmaa siiani igasugust seost plahvatustega ning ka lõhkeaine käitlemist ning tunnistab end süüdi vaid dokumendivõtsimises Tallinna Pensioniametile, vahendas ERR Uudised.

«Minu klient ise oli silmnähtavalt rahulolematu ja ta väljendas ka soovi see otsus apellatsiooni korras edasi kaevata,» ütles Simon.

Harju maakohus tunnistas täna Märt Ringmaa süüdi lõhkeseadeldise ebaseaduslikus käitlemises, mõrvakatses ja kelmuses, ning mõistis talle lõplikuks karistuseks 15 aastat vangistust.

Ringmaa mõisteti süüdi 11. aprillil 2001 Tallinnas Punane tänav 15 klaastaara kioski juurde lõhkeseadeldise paigaldamise episoodis, 19. novembril 2003 Tallinnas Pae tänav 23 maja 1. korruse trepikotta lõhkeseadeldise toimetamise episoodis ning Tallinna Pensioniametile ebaõigete andmete esitamises.

Muudes süüdistuse episoodides mõisteti Märt Ringmaa õigeks.

Kohtuotsusele edasikaebamise soovist peab menetlusosaline teatama kirjalikult Harju maakohtule seitsme päeva jooksul alates otsuse resolutiivosa kuulutamisest.

Riigiprokurör Margus Kurm taotles Ringmaale liitkaristuseks eluaegset vangistust.

Riigiprokurör pidas tõendatuks Ringmaa süüd kõigi plahvatuste toimepanemises, s.o nii lõhkeseadeldiste valmistamises kui ka nende sündmuskohale toimetamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles