Globaliseerumisvastased trükkisid liba-Die Zeiti

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehekiosk Berliinis.
Ajalehekiosk Berliinis. Foto: Reuters / Scanpix

Milline näeb maailm välja aasta pärast? Globaliseerumisvastane vasakpoolne liikumine Attac avaldas oma nägemuse sellest lehes, mis sarnaneb tuntud Saksamaa väljaandega Die Zeit.

Attac levitas libaajalehe 150 000 suurust tiraaži 90 Saksamaa linnas, teatab Deutsche Welle. Liba-Die Zeit on kaheksaleheküljeline ning originaallehest veidi väiksema formaadiga. Lehe päises on ilmumiskuupäevaks märgitud 2010. aasta 1. mai. Die Zeit teatas, et ei astu ametlikke samme libalehe väljaandjate vastu.

Pealkirja all «Tunneli lõpus» avaldab liikumine oma nägemuse, milline on maailm 13 kuu pärast. «Me kiirendame aega ja kirjutame uudistest, mida me tahame lugeda homme, mitte kaugest paradiisist, vaid konkreetsetest muudatustest, mis on mõeldavad ja saavutatavad,» rääkis Attaci liige Jutta Sundermann.

Artiklites räägitakse «uuest ajast», kus pangad on natsionaliseeritud, G20 liidrid kohtuvad silmast silma ja saastajaid noomitakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles