Arko Olesk: aga automaadid?

Arko Olesk
, Postimees/TLÜ
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arko Olesk.
Arko Olesk. Foto: Mihkel Maripuu

Uue Tallinna ühiskaardi tutvustamine käib täie hooga. Pole põhjust kahelda, et kaardi viipamine on mugav ja moodne viis bussis või trollis reisida. Tallinlase jaoks kindlasti.

Kuid kui vaadata süsteemi näiteks turisti või paar korda aastas pealinna eksiva eestlase silmadega, annab seda kindlasti mugavamaks teha. Praeguse info põhjal järeldades on linna külastajal kaks võimalust: hankida kaart ja laadida sellele raha või osta iga kord pilet bussijuhilt. Esimene variant eeldab piisavat ettenägelikkust ega ole alati võimalik, näiteks hilisõhtul. Teine variant tähendab bussijuhi tülitamist, mis aga tähendab, et pileti ostmise ajal buss seisab. Ja kui näiteks lennujaamas tuleb suurte kottidega peale korraga kümmekond turisti...

Omajagu Euroopas ringi reisinuna olen kogenud, et pea igal pool aitavad sarnaseid olukordi vältida piletiautomaadid. Näiteks Düsseldorfis oli automaat igas trammis ja rongivagunis. Rääkimata Londoni metroost, kus pangakaardilt viipekaar­dile raha laadimine käib automaadi abil kiiresti ja mugavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles