Kuiva küttepuu saab mullusest odavamalt

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kambja firma Sakkose müüb halupuid riita laotult, kuid ka sellistes 6,2-ruumimeetristes võrkkonteinerites puistepuiduna. Ilusasti riita laotuna jääb ühest konteineritäiest alles alla nelja ruumimeetri halge.
Kambja firma Sakkose müüb halupuid riita laotult, kuid ka sellistes 6,2-ruumimeetristes võrkkonteinerites puistepuiduna. Ilusasti riita laotuna jääb ühest konteineritäiest alles alla nelja ruumimeetri halge. Foto: Margus Ansu

Ehkki kuivade halupuude eest küsitakse praegu vähemalt kümme protsenti aastatagusest madalamat hinda, ei tähelda küttepuude tootjad kundede suurt huvi.

Eelmisel sügisel oli ahjukõlblike riita laotud leppade ruumimeetri tavaline hind 45 eurot ning Tartu turu väravas võis näha ka 50-eurose ruumimeetri hinnaga halukoormaid. Praegu saab samaväärsed halud kätte 40 euroga ning odavamaltki.

«Tootmine on suurem kui ostmine ja selle tõttu on hind selline piiripealne,» nentis Tartu valla ettevõtte Bentak juhatuse liige Sverre Ploomipuu. «Tegelikult antakse küttepuid ära peaaegu omahinnaga.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles