Haigekassa juht: peame orienteeruma säästurežiimile

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa maja Tallinnas
Haigekassa maja Tallinnas Foto: Toomas Huik

Järgmised 2-3 aastat ravikindlustustulude kasvu ette näha ei ole ning seetõttu tuleb orienteeruda säästurežiimile, kirjutab haigekassa juhatuse esimees Hannes Danilov märtsi Eesti Arstis.


Ravikindlustusmaksu prognoosi on Danilovi sõnul möödunud aasta septembriga võrreldes vähendatud 1,5 miljardi krooni võrra ning praegu prognoositakse ravikindlustusmaksu laekumiseks 12,2 miljardit krooni, vahendab

meditsiiniuudiste portaal Med24.ee

.

Koos muude tulude ja planeeritud reservi kasutuselevõtmisega on 2009. aasta ravikindlustuse tulud eelarves 12,72 miljardit krooni.

Eelarve kulude kogumaht on aga 3 protsenti suurem kui möödunud aastal, mis sundis eriarstiabi kulusid eelmise aastaga võrreldes umbes 2 protsendi võrra vähendama, samas jäid üldarstiabi kulud samaks.

Leevenduseks ravikindlustuse eelarvele on Danilovi sõnul tööandjate osalemine töövõimetushüvitiste kulude katmisel 4.-8. haiguspäevani.

«Olen üsna kindel, et järgmised 2-3 aastat märgatavat ravikindlustustulude kasvu ette näha ei ole. Me peame ennast orienteerima säästurežiimile ja tegema kõik selleks, et tekitada võimalikult vähe ebameeldivusi patsiendile ja et meie kõigi poolt ülesehitatud süsteem rasked ajad üle elaks,» kirjutas Danilov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles