Aiamööbel talveks varju

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadolini värvikeskuse disainer-konsultant Eve-Lii Sandre näitab salongis, kuidas aiamööblit värvida ja viimistleda. Tegelikult oleks sellise töö tegemiseks õige koht õu või lahtine varjualune.
Sadolini värvikeskuse disainer-konsultant Eve-Lii Sandre näitab salongis, kuidas aiamööblit värvida ja viimistleda. Tegelikult oleks sellise töö tegemiseks õige koht õu või lahtine varjualune. Foto: Peeter Langovits

Puidust aiamööbli ja väliterrassi põrandalaudade iga-aastaseks hoolduseks on ekspertide hinnangul praegu juba hilja, sest sügisese õhuniiskuse tõttu ei suuda õli enam puitu piisavalt immutada.

«Need inimesed, kes suvel hoolduskuuri tegemise maha magasid, tahavad seda teha ilmselt nüüd, talve eel. Tegelikult on praegu väljas puiduga tegelemiseks kõige halvem aeg üldse,» räägib Sadolini värvikeskuse esindaja Silver Jaanus.

«Puit on nii niiskust täis, et sinna ei hakka enam ükski vahend korralikult peale. Kui te ei ole suve jooksul oma välipindadele või aiamööblile hooldust teinud, siis praegu seda kindlasti teha ei tasuks,» lisab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles