Kreitzberg: ühiskond ei hinda õpetajaid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kreitzberg
Peeter Kreitzberg Foto: Peeter Langovits.

Riigikogu kultuurikomisjoni esimees ja endine haridusminister Peeter Kreitzberg ütles ETV saates «Foorum», et kui koolis midagi juhtub, siis jääb ajakirjanduses alati õpetaja süüdi ning et ühiskond ei hinda õpetajaid.


Kreitzbergiga nõustus ka Tallinna Prantsuse Lütseumi direktor Lauri Leesi, kelle arvates ei ole terves ühiskonnas õpetajaametil prestiiži. «Kui inimesel ei ole väärikat palka, siis ta ei hakka seda elukutset valimagi.»

Haridusminister Tõnis Lukas oli aga õpetajaameti prestiiži osas märksa positiivsem. «Loomulikult on fooni loomisel palk väga oluline. Sellel aastal siiski on mingisugune palgatõus õpetajatele olnud, mis ei olnud küll piisav.»

Riigikogu liige Marek Strandberg sõnas, et õpetaja roll ei ole täita haridusministeeriumi korraldusi vaid et õpetaja on kui loovisik. «Meil on vaja õpetajastaatust sellisel moel, et me näeksime, et see inimene selles ühiskonnas on väärtustatud kui mistahes muu loovat tööd tegev inimene.»

«Meil on piiratud hulk ressursse,» rääkis Marek Strandberg «Valiku küsimus on see, millisesse ossa õpetamises panustada - kas majadesse või õpetajatesse. Õpetajatest tühi maja ei õpeta kedagi,» rõhutas Strandberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles