Kaaslase surnuks sõitnud roolijoodik sai šokivangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Harju maakohus karistas lõppeval nädalal šokivangistusega noormeest, kes istus tänavu kevadel purjuspäi autorooli ja põhjustas kaaslase surmaga lõppenud liiklusõnnetuse.

Kohus mõistis 1990. aastal sündinud Jani süüdi liikluseeskirju rikkudes liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnes ettevaatamatusest kannatanu surm, ning määras talle kokkuleppemenetluse korras kaheaastase vangistuse. Sellest kaks kuud tuleb noormehel reaalselt trellide taga veeta, ülejäänud karistusaja peab ta aga kandma tingimisi kaheaastase katseajaga. Lisakaristusena võttis kohus Janilt kümneks kuuks mootorsõiduki juhtimisõiguse, samuti tuleb tal tasuda sundrahaks ja ekspertiisikulude katteks kokku ligi 1200 eurot.

Jan põhjustas raske õnnetuse tänavu 8. aprillil Harjumaal Aegviidu alevikus Piibe maanteel, kus kaotas kurvis kontrolli oma Mercedese üle ning kihutas vastu puud. Autos kinnitamata turvavööga viibinud teine noormees hukkus.

Pärast õnnetust selgus, et Jan oli istunud autorooli purjuspäi, samuti ületas ta märgatavalt kiirust. Nimelt tuvastas ekspertiis, et Mercedes liikus ligi 89 kilomeetrit tunnis, samas kui antud teelõigul oli suurim lubatud sõidukiirus 50 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles