Õnnemaailma müstiline kaduvikulugu

, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamat
Andrus Kasemaa 
Leskede kadunud maailm
Varrak, 2012
176 lk
Raamat Andrus Kasemaa Leskede kadunud maailm Varrak, 2012 176 lk Foto: Repro

Mis see siis nüüd on? Kas noore mehe – Andrus Kasemaa on sündinud 1984. aastal – valulik nostalgiapalang, Peipsiääre kodukandimütoloogia või kirjanduslik etnograafia autori enda loodud maailmast, milles olevik seguneb minevikuga ja tegelikkus ulmega? Või hoopis midagi muud?

(Mineviku)sündmuste paik on justkui reaalne: Peipsi veer, Välgi metsad, Kodavere kirik ja kalmistu. Aga kus asub salapärane Poeedirahu? Ilmselt on see autori loodud sisemaailm, kuhu teistel on raske tungida. Kasemaa on ju viljakas poeet, temalt on ilmunud kolm luulekogu – esimene 2008. aastal just «Poeedirahu», milles ta sama teemat käsitleb.

Autor nimetab oma raamatu tegelasi leskedeks, isegi väikesi tüdrukuid tulevasteks leskedeks, mis tundub pisut kummaline. Poisikesena meeldis tal kuulata küla vanade naiste jutte nende noorusest ja karmist eluteest ning nii arendas ta välja oma leseteaduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles