Tartu külje alla kerkis moodne krossirada

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud neljapäeval käis Lange motokeskuses oma tuliuusi tsikleid tutvustamas KTMide tehas.
Möödunud neljapäeval käis Lange motokeskuses oma tuliuusi tsikleid tutvustamas KTMide tehas. Foto: Sille Annuk

Tartu lähistel Haaslava vallas avatakse sel laupäeval tuliuus Lange krossirada. Eesti moodsaimat motokeskust tulevad sisse õnnistama Tanel Leok ning mitmed teised maailmaklassi krossisõitjad.

Lange motokeskuse rajaja ja omanik Lauri Roosiorg rääkis, et esimest korda sõideti praeguse raja alal tsiklitega umbes kaheksa aastat tagasi. «Mu vanem poiss istus siis esimest korda mootorratta peale ja otsisime looduslikke künkaid, kus saaks hüpata,» meenutas Roosiorg, kes elab uuest keskusest vaid mõnesaja meetri kaugusel.

Tõsisemalt hakkas ta krossi-raja rajamise peale mõtlema aasta tagasi ning osaliselt on motokeskuse sünd seotud ka üle tee asuva Aardlapalu prügila sulgemisega. Nimelt osales Roosioru ettevõte prügila katmises ning mingil hetkel tekkis neil tohutu kattematerjali puudus. «Siis lõigi pirni põlema, et need kaks asja saaks ühendada,» sõnas Roosiorg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles