RIA: mõnd Eesti veebilehte tabas eile ründekatse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisriigid püüavad jätkuvalt saada ebaseaduslikku juurdepääsu Eesti ametkondade arvutivõrkudele.
Välisriigid püüavad jätkuvalt saada ebaseaduslikku juurdepääsu Eesti ametkondade arvutivõrkudele. Foto: SCANPIX

Riigi infosüsteemi amet (RIA) teatas, et eile püüti rünnata mõnd Eesti veebilehte, mis jäid küll kättesaadavaks, kuid siiski võis esineda lühiajaliselt probleeme nende külastamisega.

Ameti teatel algasid ründekatsed kella 18.30 ajal ja kestsid vahelduva eduga poole ööni. Inimeste tavapärast elu tegevus ei mõjutanud ning täna hommikul on olukord rahulik.

«Kaheldamatult olid ründekatsed seotud viimastel päevadel Eestis palju kõlapinda leidnud videotega. Võrguliikluse põhjal võib arvata, et ründajateks olid peamiselt tavakasutajad, kes käivitasid taoliseks otstarbeks loodud ja internetis levivaid vahendeid,» ütles ameti infoturbeekspert Anto Veldre.

RIA andmetel suurenes võrguliiklus mõnevõrra eesti.ee, valitsus.ee, keskerakond.ee ja irl.ee suunal. «Veebilehed ei olnud kättesaadavad lühikese aja jooksul ja see jäi veebilehe tavakülastajale suure tõenäosusega märkamatuks,» sõnas RIA kommunikatsioonijuht Liisa Tallinn Postimehele.

Põhjustena, miks ründed Eesti veebilehtedele nii kiirelt lahendati, tõi Tallinn esile IT-administraatorite head ennetustööd, et veebilehed peaks suurenenud koormusele vastu. «Samuti tegutseti targalt mõnevõrra suurenenud liikluse ajal,» lisas ta.

RIA jätkab olukorra jälgimist ja kutsub inimesi internetis targalt käituma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles