Sibul: ühe kvartali annetustest ei saa pikaajalisi järeldusi teha

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Sibul
Priit Sibul Foto: Liis Treimann / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) peasekretär Priit Sibul ütles Reformierakonna annetuste kokkukuivamist kommenteerides, et tema hinnangul ei saa ühe kvartali toetussummade pealt pikaajalisi järeldusi teha.

Sibul ütles Postimehele, et erakondadel on toetajatega suhtlemisel erinevad tavad. «Reformierakonnal on varasemalt olnud toetajaid ja toetussummad suuremad kui viimases kvartalis, aga ühe kvartali toetussummade pealt oleks ennatlik teha pikaajalisi järeldusi,» lausus ta.

Mai lõpus rahastamisskandaali sattunud Reformierakond kogus suvekuudel viimaste aastatega võrreldes rekordiliselt vähe ehk vaid 3213 eurot annetusi. Reformierakonna kodulehel on avaldatud annetuste aruanded alates 2005. aasta algusest ning sellest ajast pole partei annetuste summa kunagi ühe kvartali kohta nii väike olnud.

Kolmandas kvartalis sai Eesti erakondadest enim ehk 53 339 eurot annetusi Reformierakonnaga koos koalitsiooni kuuluv IRL, keda toetati oluliselt suuremate summadega kui aasta esimeses pooles. Keskerakond kogus juulis, augustis ja septembris annetustena 7638 ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond 5981 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles