Ansip: see on illusioon, et arveldused toimuvad põhiliselt pangakaardiga

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Liis Treimann

Oma erakonnakaaslaste sularahalembust kommenteerinud peaminister Andrus Ansipi sõnul on see illusioon, et peamiselt kasutatakse tehinguteks pangakaarti, kuna valdav osa ostudest tehakse sularahas.

Reformierakonna rahastusskandaaliga seotud isikud väitsid uurijatele, et leidsid suuri summasid nii kapist kui mujalt kodust. Näiteks väitis erakonnale 200 000 krooni annetanud isik: võtsin raha oma kapist, need olid palga arvelt kogunenud pere säästud. Ka oli mõnel sularaha kätte jäänud erinevatest tehingutest või lihtsalt kogunenud.

Ansip selgitas Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister» oma erakonnakaaslaste sularahalembust hiljuti SEB panga avaldatud statistikaga, et inimesed võtavad automaadist rohkem sularaha välja kui arveldavad pangakaardiga, vahendab ERR Uudised.

«See on illusioon, et arveldused põhiliselt toimuvad pangakaardiga. Tõene, tuginedes SEB analüüsile, on väide, et valdav osa ostudest tehakse sularahas,» rääkis ta, lisades, et nüüd, kus paljude inimeste pangasaladusse tungiti ja see avalikustati uurimise käigus, nende inimeste osatähtus, kes tehingute tegemiseks kasutavad pangakaarti, tormiliselt ei suurene.

Kommenteerides erakonnakaaslaste väiteid, et annetusteks saadi raha kapist ja ämmalt, ütles ta, et kui need väited on anonüümsed, siis need võivad tõesti küsimusi tekitada, aga kui need väited siduda konkreetsete inimestega, siis mitte.

«Tuleb silmas pidada seda, et paljud nendest isikutest on väga jõukal järjel isikud, kes raha annetasid,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles