Peagi on Eesti ID-kaardiga antud 100 miljonit digiallkirja

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Egert Kamenik / Postimees

Praeguseks hetkeks on digitaalallkirju antud ligi 98 miljonit ning see number kasvab väga kiiresti.

Riigi infosüsteemi ameti  (RIA) teatel kasvab antud allkirjade arv 100 miljonini juba detsembrikuu esimeses pooles.

Eesti ID-kaart on maailmas ainulaadne. «Oleme suutnud viia füüsilise isikut tõendava dokumendi virtuaalmaailma. Asjaajamine internetis teeb mitmed igapäevased toimingud väga kiireks, odavaks ja keskkonnasäästlikuks,» ütles RIA peadirektor Jaan Priisalu.

Sertifitseerimiskeskuse juhi Kalev Pihli sõnul kasutab digitaalallkirjastamise võimalust enamus elanikkonnast. «Digiallkiri on paljude jaoks juba ammu ainumõeldav võimalus lepingute allkirjastamiseks. Ühelt poolt on see loodussõbralik, kuid teisalt hoiab kokku väga palju aega ja raha,» ütles Pihl.

Sündmuse tähistamiseks korraldavad RIA ja sertifitseerimiskeskus ennustusmängu. Kõige täpsemat ennustajat premeeritakse reisiga maailma kuulsaimasse innovatsioonimekasse Silicon Valleysse. Kampaania kohta saab infot veebilehtedelt www.id.ee ja www.eesti.ee. Ennustada saab novembri lõpuni ning võitja tehakse teatavaks 20. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles