Demokraatide ühendus arutab Raivo Küüdiga politsei probleeme

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametist lahkuv PPA peadirektor Raivo Küüt.
Ametist lahkuv PPA peadirektor Raivo Küüt. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu Demokraatide ühenduse liikmed kohtuvad täna politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhi Raivo Küüdiga, et arutada ameti võimalikke struktuurimuudatusi ja saada selgitusi Ida prefektuuri taatlemata seadmetega seonduva kohta.

«Ida prefektuuri juhtum annab kinnitust, et ühendameti struktuur, käsuliinid, alluvussuhted ja praegune meeskond ei toimi. Politsei- ja piirivalveameti struktuurireformi ei ole võimalik edasi lükata,» märkis demokraatide ühenduse liige ja endine siseminister Kalle Laanet.

Laaneti sõnul on poliitikute kohus taastada politsei stabiilsus ja rahva usaldus riigi vastu. «Politsei vajab meie kõigi abi, usaldust ning head tahet. Politseinikud vajavad töörahu ja kindlust tuleviku suhtes,» rõhutas Laanet.

PPA arengute kõrval tuleb arutusele ka järgmise aasta eelarve, sealhulgas ameti personaliprobleemid ning korrakaitse, kriminaalpolitsei, piirivalve kui ka kodakondsus- ja migratsioonivaldkonnaga seonduv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles