Galerii ja video: laevakaitsemeeskond saabus koju

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mereväe laevakaitsemeeskond saabus täna hommikul koju pea pea viiekuuliselt Euroopa Liidu operatsioonilt Atalanta.

Tallinna lennujaamas toimunud pidulikul tseremoonial võttis meeskonna vastu kaitseminister Urmas Reinsalu, Saksamaa Liitvabariigi suursaadik Christian Matthias Schlaga ja mereväe staabi ülem kaptenleitnant Jüri Saska. 

Järjekorras neljas laevakaitsemeeskond alustas teenistust juulikuus. Teenistuse jooksul eskortis meeskond humanitaarabilaevu ning aitas oktoobris vabastada piraatide kinni peetud Iraani meremeest. 

Laevakaitsemeeskond teenis Saksa fregati Sachsen pardal.

Euroopa Liidu operatsioon Atalanta tegutseb Punasel merel ja India ookeani lääneosas alates 2008. aastast. Operatsioonil osaleb korraga viis kuni kümme sõjalaeva koos patrull- ja luurelennukitega. Praegu osalevad operatsioonil Saksamaa, Hispaania, Itaalia alused, Hispaania, Luksemburgi, Prantsusmaa, Rootsi lennukid ning Eesti laevakaitsemeeskond.

Eesti laevakaitsemeeskonnad on teeninud operatsioonil Atalanta saksa ja prantsuse alustel alates 2010. aastast.

Atalanta operatsioonipiirkond on üle kahe miljoni ruutmiili (nelja miljoni ruutkilomeetri) suurune ala, mis ulatub Punase mere lõunaosast Adeni lahe ja India ookeani lääneosani. Atalanta tegutsemisajal pole ühtegi humanitaarabi laeva selles piirkonnas rünnatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles