Prokuratuur lõpetas ERR-i vara omastamise kriminaalmenetluse

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno-Hans Arro.
Janno-Hans Arro. Foto: Ove Maidla / Postimees

Põhja ringkonnaprokuratuur lõpetas Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) vara omastamise kriminaalmenetluse ja pani selles kahtlustatud ERR-i tootmisteenistuse endisele juhatajale Janno-Hans Arrole kohustuse tasuda riigituludesse 2600 eurot.

ERR-i endist tootmisteenistuse juhatajat Arrot (35) kahtlustati, et ta omastas aastail 2008-2009 kokku 61 174 euro väärtuses asutuse vara, teatas ERRi uudisteportaal.

Kuna Arro hüvitas tekitatud kahju ERR-ile vabatahtlikult täies ulatuses juba enne menetluse alustamist ning aitas uurimisele  igakülgselt kaasa ja avaldas kahetsust, siis oligi võimalik tema suhtes menetlus lõpetada otstarbekuse kaalutlustel ilma kriminaalasja kohtusse saatmata.

ERR-il oli peamine huvi kriminaaluurimise käivitamisel, et selgitada, kas antud juhtumi puhul esines täiendavaid õigusrikkumisi või tekitati kahju, mida ERR-i siseauditis ei avastatud.

Kuna neid uurimisel ei tuvastatud, siis ei pidanud ERR vajalikuks menetluse jätkamist ja avalik menetlushuvi langes ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles