Nutt: riigikogu töö takistamisega üritatakse valijatele meeldida

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Nutt
Mart Nutt Foto: Liis Treimann / Postimees

Taasiseseisvumise järel kõigisse riigikogu koosseisudesse kuulunud Mart Nutt peab parlamendi töö sihilikku takistamist mõttetuks tegevuseks, millega üritatakse koguda vähem informeeritud valijate silmis plusspunkte.

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Nutt ütles Postimehele, et kui liita kokku ööistungitega tekkivad lisakulud, siis selle raha eest saaks maksta nii mitmelegi inimesele juba näiteks sotsiaaltoetust. «Kui aktsiiside puhul võideldakse mõne sendi eest, siis ilmselt see raha neelatakse praegu siin riigikogus obstruktsiooniga alla,» lausus ta.

Teisalt on parlamendi töö sihilik takistamine tema sõnul seaduslik tegevus, milleks on opositsioonil õigus. «Oleks ebaõiglane süüdistada ainult Keskerakonda, sest kui on teised erakonnad olnud opositsioonis, on nad seda samuti rakendanud. Aga minu isiklik arvamus on, et see on mõttetu,» märkis Nutt, kelle sõnul üritab opositsioon anda sellega vähem informeeritud valijaskonnale signaali, et neist hoolitakse. «Samas lükatakse sellega otsuste vastuvõtmist lihtsalt edasi.»

Nutt nentis, et üksikutel juhtudel on opositsiooni tegevus ka vilja kandnud ning sundinud võimuerakonnad kompromissile. «Kokkuvõttes parlament ongi kompromisside koht. Väita, et valitsus alati ilmeksimatu on ja opositsioon alati eksib, ei saa, aga kas selle kompromissi leidmiseks ööistungid tingimata vajalikud on – pigem olemas ka teisi teid kui ööistungitega venitada,» lisas ta.

Riigikogu alustas kell 13 homseni kestvat lisaistungit, kus loodetakse läbi arutada Keskerakonna venitamistaktika kasutamise tõttu eelmisel nädalal arutamata jäänud 18 eelnõu. Elektriaktsiisi alandamist nõudev opositsioonipartei on lubanud venitamistaktika kasutamist jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles