Madise: põhiseaduse kommentaarid on suunatud haritud avalikkusele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Madise
Ülle Madise Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu teabekeskuses esitleti Eesti Vabariigi põhiseaduse kommentaaride kolmandat täiendatud väljaannet, mis on väljaande peatoimetaja ja Tartu Ülikooli riigiõiguse professori Ülle Madise sõnul suunatud Eesti haritud avalikkusele.

«Kas see on selline lugemismaterjal, mida kaanest kaaneni lugeda, selles ma kahtlen, aga kui inimesel tekib probleem, näiteks teda huvitab väljendusvabaduse küsimus või tema õigused internetis või huvitab teda mõni riigiasutus, olgu see õiguskantsler, riigikontroll või president, siis saab kommentaaris teha vastava koha lahti ja uurida,» ütles Madise rahvusringhäälingu raadiouudistele, vahendas ERR Uudised.

Madise sõnul peab põhiseadust kommenteerima, sest see on eelkõige eesmärkide ja põhimõtete kogum ning õigus on arenev ja muutuv.

«Loomulikult ei saa see olla lõplik tõde, elu areneb, õigusteadus areneb, aga ma arvan, et päris suur samm on jälle edasi astutud,» lausus Madise, lisades, et põhiseaduse kommentaarid on muutunud olude peegel. «Põhiseadus ei ole niivõrd detailne ja ta ei tohigi nii detailne olla, et ta elu arenguga kaasa minna ei võimalda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles