Paet: otsekõnelused Iisraeli ja Palestiina vahel on ainus tee rahuni

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet hindab Eesti kaitseväelaste panust välismissioonidel kõrgelt.
Välisminister Urmas Paet hindab Eesti kaitseväelaste panust välismissioonidel kõrgelt. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Euroopa Liit peab kaasa aitama läbirääkimiste taasalustamisele Iisraeli ja Palestiina vahel, ütles välisminister Urmas Paet Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel Brüsselis.

«Läbirääkimiste tingimusteta taasalustamine Iisraeli ja Palestiina vahel on oluline,» ütles Paet. «Euroopa Liidu tegevus peab olema suunatud läbirääkimiste taasalustamisele kaasaaitamisele.»

Eesti välisministri sõnul on poliitiline lahendus ainuke võimalus kahe riigi lahenduseni jõudmiseks ning mõlemad pooled peaksid keskenduma selliste sammude vältimisele, mis võiksid rahuprotsessi jätkumise veelgi keerulisemaks muuta.

«Rahuprotsessile ei aita kaasa ei asundustegevus ega Gazast Iisraeli territooriumile tulistatud raketid,» lisas ta. «Loodame, et Gaza ja Iisraeli vahel 21. novembril sõlmitud relvarahu jääb püsima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles