Janek Mäggi: ühiskonna pinged on seotud majanduse käekäiguga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Mäggi.
Janek Mäggi. Foto: Peeter Langovits

Pinged ühiskonnas on otseselt seotud sellega, kuidas riigil majanduslikult läheb, ja sotsiaalsete pingete kuhjumisel tekib palju neid, kes tahaksid poliitikaga tegeleda, ütles kommunikatsioonikonsultant Janek Mäggi.

Mäggi rääkis ETV saates «Vabariigi kodanikud», et praegu on palju inimesi, kes tahaksid poliitikat teha, sest äris on võimalused üsna nirud ja palgad ka tippjuhtidel pigem isegi väiksemad kui riigikogus istujatel.

«Olukordades, kus majanduskeskkond on halb, tööd ei ole ja sotsiaalsed pinged kuhjuvad, on alati inimestel oluliselt suurem huvi poliitikaga tegelda,» lausus ta.

Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse juht Urmet Kook oli selle mõttega nõus, kuid märkis, et kriisi kõrgpunktis Eestis tegelikult suuri meeleavaldusi või väljaastumisi ei olnud ja kõik jõudis kohale alles nüüd, kui kriisist on välja tuldud.

«See oli ikka paras šokk, kui ühe päevaga lasti 10, 20 või 100 inimest lahti ja sul ei ole enam üldse tööd, sellises olukorras ei jõua inimesed mõteteni, et lähme tänavale kurikaga vehkima, see tuleb siis, kui on juba teatud stabiilsus - pikka aega vindud, virised, käid Soomes tööl, higistad ja sööd kaerahelbeputru, arvan, et Eestis on väga paljudel inimestel lihtsalt halb,» rääkis Mäggi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles