Maa-amet paigaldab aerofotode tegemiseks vajalikke maamärke

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerofoto tegemiseks paigaldatud maamärk.
Aerofoto tegemiseks paigaldatud maamärk. Foto: www.maaamet.ee

Aerofotode tegemise tõttu paigaldab maa-amet  mitmele poole üle riigi maamärke, mille abil toimub aerotriangulatsioon ehk aeropiltide sidumine maapinnaga.

Põhja-Eestis on märgid on paigaldatud Raplast põhja poole ja Vihterpalust ida poole kuni Narvani, teatab amet oma kodulehel. Lõuna-Eestis on märgid maha pandud Viljandi-Elva-Kanepi joonest lõuna poole kuni riigipiirini ning Peipsi ja Võrtsjärve rannaääärsele alale.

Kui markeeritud punkti on vaja kasutada, siis palub amet kile lahti lasta nii vähestest nurkadest kui võimalik, et saada piisav juurdepääs tsentrile.

Töö lõpetamisel tuleb kile paigaldada võimalikult täpselt samas suunas ja samas kõrguses tsentrist (kõrguse võiks peale ühe nurga lahtilaskmist kohe ära mõõta, et pärast saaks seda kontrollida).

Samuti palub amet kindlasti kontrollida, kas kile sai korralikult kinnitatud ning jäi korralikult tsentreeritult maha.

Tehtud aerofotode alusel uuendatakse kaarte ja valmistatakse ortofotod. Paigaldatud märkide kohta saab lisainfot telefonidel 675 08 41, 675 08 46

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles