Uus PPA peadirektor võib tulla ka erasektorist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt Foto: Mihkel Maripuu

Valitsus toetas tänasel istungil põhimõtet muuta politsei- ja piirivalveameti peadirektori ametikohale esitatavaid nõudeid avatumaks, lubades ameti juhi kohale kandideerima ka erasektorist pärist tippjuhte.

Riigikogu õiguskomisjon soovib täiendada riigikogu menetluses olevat politsei ja piirivalve seaduse muudatusi, mille eesmärk on anda politsei- ja piirivalveameti peadirektoriks kandideerimise võimalus ka erasektoris töötavatele tippjuhtidele.

Riigikogu õiguskomisjoni hinnangul ei ole põhjendatud olukord, kus politsei- ja piirivalveameti peadirektoriks võib nimetada mistahes riigiasutuse juhi, hoolimata asutuse suurusest või seotusest siseturvalisuse valdkonnaga, kuid erasektorist tulnud tippjuhid on politsei- ja piirivalveameti peadirektori kandidaatide hulgast välistatud.

Õiguskomisjoni ettepaneku kohaselt muudetakse politsei ja piirivalve seadust selliselt, et politsei- ja piirivalveameti peadirektori kandidaat võib tulla erasektorist, kui kandidaadil on pikaajaline suure organisatsiooni juhtimise kogemus. Kandidaadilt, kes varem on töötanud siseturvalisuse-, julgeoleku- või justiitssüsteemis, suure organisatsiooni juhtimise kogemust ei nõuta vaid piisab, kui tal on pikaajaline juhtimiskogemus.

Sarnaselt kehtiva korraga võivad politsei- ja piirivalveameti peadirektori ametikohale kandideerida ka vastavaid poliitikaid kujundavate ministeeriumide tippjuhid (minister, kantsler, asekantslerid, osakonnajuhatajad) ning siseturvalisust tagavate asutuste juhid, juhi asetäitjad ja osakonnajuhatajad.

Muudatused on kavas jõustada 1. jaanuarist 2013.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles