Opositsioon edestas koalitsiooni toetuse poolest enamuse aastast

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip ja rahandusminister Jürgen Ligi.
Peaminister Andrus Ansip ja rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Peeter Langovits

Koalitsioonierakonnad suutsid 2012. aastal vaid kahel poliitikaloiul suvekuul edestada kogutoetuselt opositsioonierakondi.

ERRi uudistetoimetuse tellitud TNS Emori erakondade reitingute aastasest võrdlusest selgub, et vaid juulis ja augustis omasid koalitsiooni kuuluvad Reformierakond ja IRL kahepeale kokku suuremat toetust kui opositsioonis olevad Keskerakond ja sotsiaaldemokraadid, vahendab ERR Uudised.

Kui aasta algul edestasid opositsiooniparteid kogutoetuselt napilt koalitsioonierakondi (opositsioon 46 protsenti versus koalitsioon 43 protsenti), siis ennekõike märtsikuine õpetajate streik suurendas seda vahet märgatavalt opositsiooni kasuks (opositsioon 54 protsenti, koalitsioon 40 protsenti).

22. mail Postimehes ilmunud Silver Meikari arvamusartikkel Reformierakonna rahastamisest avalikku arvamust koheselt ei muutnud.

Poliitikahooaja algus ning ESMi arutelud riigikogus vähendasid alates septembrist taas koalitsiooni toetust ning järgnenud arstide streik ja Reformierakonna rahastamisskandaali lõppvaatus andsid aasta viimaseks kuuks opositsioonile taas selge edu koalitsiooni ees (opositsioon 52 protsenti, koalitsioon 40 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles