Laaneots: Kaitseliit vajab juurde 10 000 inimest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral Ants Laaneots. Foto on illustreeriv.
Kindral Ants Laaneots. Foto on illustreeriv. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Kuigi riigikaitse järgmise kümne aasta arengukava autorid ja poliitikud kiirustasid kava kiitma, on paljud asjatundjad siiski mures, teiste seas ka endine kaitseväe juhataja kindral Ants Laaneots.

Uue kava järgi saab Kaitseliit täielikult enda juhtida kaitseringkonnad, mille ülesanne on mobilisatsioon ja kaitse organiseerimine kohapeal sõja ajal, kuid kriitikud küsivad, kas kaitseliidul on piisavalt kaadrit ja kogemusi selle ülesande täitmiseks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kui me praegu anname need kaitseliidu alla, siis vaevalt nad leiavad seda meeskonda, kes suudaks komplekteerida need staabid kaitseliidu kui territoriaalkaitsesüsteemi juhtimiseks kriisi- ja sõjaolukorras. Teine ka - me peame Kaitseliitu tugevasti arendama, 10 000 inimest juurde võtma, selleks, et meil oleks meeskond,» selgitas Laaneots.

Mitte kõik kaitseliitlased, kes rahu ajal õppustel käivad, ei tule sõja ajal kohale, sest nad mobiliseeritakse kaitseväkke, ütleb Laaneots ja lisas, et sisuliselt pooled 13 000st kaitseliitlasest on kaitseväe reservväelased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles