Reinsalu: oli tõsise pingutamise aasta

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Andres Haabu

Kaitseminister Urmas Reinsalu (IRL) ütles, et tänavu oli Eesti inimeste ja ettevõtete jaoks olnud tõsise pingutamise aasta.

«Ja nagu aasta lõpul numbrid näitavad, on pingutus ka kandnud vilja,» lausus Reinsalu valitsuse aasta viimasel pressikonverentsil.

«Kui vaatame absoluutnäitajaid, mis puudutavad meie majandust, siis võime öelda, et see aasta on olnud majanduskriisist väljumise aasta. Meil on aasta algusega võrreldes ligi 22 000 inimest hõives rohkem (kokku 634 000 inimest hõives). Meil on viis kvartalit järjest kasvanud reaalpalk – küsimus, mis on keskne kogu majanduses, kuidas see puudutab iga inimese rahakotti,» rääkis minister.

«Kolmanda kvartali reaalpalga kasv oli 1,9 protsenti, see lubab ka järgmiseks aastaks prognoosida rohkem kui 2-protsendilist reaalpalga kasvu,» oli Reinsalu optimistlik.

Järgmisele aastale vaadates pidas Reinsalu oluliseks, et rakendub kõrgharidusreform. Ta leidis, et kõrghariduse kättesaadavust parandamine ja kvaliteedi tõstmine on põhimõttelise kaalule ka meie majanduslikule keskkonnale ja inimeste majanduslikule heaolule. «Tähtis on see, et meie pikaajalised sihid on seotud sellega, et rohkem inimesi omaks meie turu vajadustele sobivat kutset ja saavutaks oma võimete kohase hariduse.»

«Ajal, kui eurotsoon on veel pisikeses languses, on Eesti majandus positiivsel suunal. Me peame muidugi aru andma, et need numbrid on üheselt seotud meie kaubanduspartnerite ja nende võimega meie kaupa tarbida,» märkis Reinsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles