Keskerakond kinnitas eurovalimiste nimekirja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonda reklaamivad õhupallid..
Keskerakonda reklaamivad õhupallid.. Foto: Peeter Langovits.

Keskerakonna valimiskonverents kinnitas partei valimisnimekirja juunis toimuvate Euroopa Parlamendi valimistele, nimekirja esinumber on erakonna esimees Edgar Savisaar.


Keskerakond kinnitas viimase parlamendierakonnana erakonna valimisnimekirja, kandidaatide järjestuse selgitas partei välja juba septembris toimunud sisevalimistel. Siis valiti nimekirja esinumbriks erakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Talle järgnevad nimekirjas Siiri Oviir, Vilja Savisaar, Jüri Ratas, Vladimir Velman, Enn Eesmaa, Kadri Simson, Jaak Aab, Marika Tuus, Evelyn Sepp, Aadu Must ja Mailis Reps.

Partei peasekretär Priit Toobal on varem öelnud, et Keskerakonna eesmärk saada tänavustel Euroopa Parlamendi valimistel rohkem hääli ja kohti kui eelmisel korral 2004. aastal.

Euroopa Parlamendi valimised toimuvad Eestis 7. juunil suletud nimekirjade meetodil. Seega osutub valituks nimekirja eesotsas olnu, samas kui eelmistel valimistel reastati kandidaadid ümber valimistel saadud häälte arvu järgi ning europarlamenti pääses enim toetust saanud inimene.

2004. aastal avatud nimekirjadega toimunud valimistel osutusid valituks toonane sotsiaaldemokraat Toomas Hendrik Ilves, tema erakonnakaaslased Marianne Mikko ja Ivari Padar, IRL-i kuuluv Tunne Kelam, keskerakondlane Siiri Oviir ja Reformierakonda kuuluv Toomas Savi. Praegu kuuluvad europarlamenti Padari ja Ilvese asemel Andres Tarand ja Katrin Saks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles