CO2 projekti lisatellimusena renoveerib RKAS ringhäälingu raadiomaja

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Valitsus kavatseb neljapäevasel istungil kiita heaks eelnõu, millega muudetatakse Sumitomo Corporationi ja Marubeni Corporationiga sõlmitud kokkuleppeid riigi lubatud heitkogusega kauplemiseks ja lisatakse sinna täiendavalt 27 objekti, pikendatakse kahe objekti abikõlblikkuse perioodi ja arvatakse toetuse saajate hulgast välja seitse objekti.

Sumitomoga sõlmitud kokkuleppe muudatuste käigus lisatakse uute renoveeritavate objektidena nimekirja Põhja-Eesti regionaalhaigla Mustamäe B korpus, Eesti Rahvusringhäälingu raadiomaja, AS-ile Hoolekandeteenused kuuluvad Sõmera hooldekodu, Sillamäe kodu ja Kogula eakatekodu, Lääne-Viru maavalitsuse hoone, Rannarootsi muuseum, Hiiumaa haigla ning Rakvere teatrimaja.

Samuti lisatakse renoveeritavate hoonete hulka ASile Hoolekandeteenused kuuluv Aavere hooldekodu, Saare maavalitsuse hoone ja Hiiumaa muuseumi peahoone, Kohtla-Järve kunstide kool ja Slaavi gümnaasiumi ning Ahtme gümnaasiumi hooned, Rakvere vallas asuv Lasila põhikooli hoone, Kihnu rahvamaja ning Helme vallas asuv Ritsu spordihoone. Toetuse saajate hulka lisatakse Pärnu Mai lasteaed, Karksi-Nuia kultuurikeskus ja Audru rahvamaja-hooldekodu.

Samas jäetakse välja Paldiski gümnaasium ning pikendatakse Paldiski vene gümnaasiumi hoone valmimistähtaega 2013. aasta novembrini.

Toetust saavate objektide hulgast jäetakse välja Loksa depoo rekonstrueerimine. Vändra depoo hoone, Puka depoo, Riigimetsa Majandamise Keskuse Tooma soojusjaama ning Lodja jahimaja hooned, kuna hilisemate läbirääkimiste käigus jäid projektid teostamata.

Eelnõu kohaselt sätestatakse Aavere hooldekodu hoone energiatarbimist vähendavate investeeringute tegemiseks tingimus, et toetust antakse eeldusel, kui kohaliku omavalitsuse üksus või riigi valitseva mõju all olev eraõiguslik juriidiline isik volitab Riigi Kinnisvara AS-i korraldama investeeringuteks vajalikke riigihankeid ja muid seonduvaid tegevusi.

Marubeniga sõlmitud kahe kokkuleppe muudatuste käigus lisatakse nimekirja Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskooli katlamaja, Saaremaa muuseumi kantselei-fondihoidla, arhiivraamatukogu ja töökoda ning Eesti piimandusmuuseumi peahoone, Kohtla-Järve jäähall, Rapla ühisgümnaasiumi võimla ja Sillamäe lasteaed Päikseke.

Lisaks täiendavatele objektidele pikendatakse ka ühe esialgse objekti valmimistähtaega – Sõmera hooldekodu õppehoone ehitustööd venivad seoses ehituskorralduslike küsimustega 2013. aastasse.

Seoses läbiviidud päästeameti reformiga arvatakse toetuse saajate hulgast välja Puhja depoo.

Pärast valitsuse korralduse vastuvõtmist kehtestatakse ka rahandusministri määruste muudatused, millega nii uutele objektidele sätestatakse erinev abikõlblikkuse periood, lepingu sõlmimise tähtaeg ja investeeringute kava esitamise ning kinnitamise tähtajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles